Trappräcke

När du renoverar din trapp i ditt hem så kanske du har tröttnat på de gamla och fula trappräckena. Det kan också vara att de är gjorda i metall och passar inte alls till den nyrenoverade trappan. Att göra det snyggt är viktigt och även att ett trappräcke passar till den nya trappan.

Idag så kan du göra om ditt hem och trappräcket gör helheten i kombination med trappen i sig. Du kan köpa ett trappräcke som är obehandlat och som du därefter målar i vilken färg du vill eller lackar om du vill att träslaget skall synas, som en trappa som exempelvis är gjord av furu. Det finns alla typer av modeller som de som är gjorda helt i trä och är i herrgårdsform. Vi har även hittat vitmålade i klassisk Järvsö stil. Kombinerade trä med rostfria rör och ett räcke i mörkt träslag som ger ett lyxigt intryck.

En annan snygg kombination av trappräcke är de som är gjorda i trä med glas istället för trä, och man väljer också vilken typ av stolpe eller knoppar som man vill ha på de flesta modeller. Du kan göra allt med stil, och det är ett trappräcke som kommer att ge dig den bästa kombinationen med din trappa, och du kan även ha två helt olika färger, det bestämmer bara du. En vit trappa är snyggt kombinerat med ett trappräcke i mörkt träslag och spaljé i vitt tillexempel. Om du behöver inspiration så kan du hitta många olika tillverkare på internet som presenterar de olika modellerna som de tillhandahåller på deras hemsidor. Du kan också registrera dig på något relaterat forum och diskutera med andra människor erfarenheter och även firmor.

Du kan göra jobbet själv om du är lite händig, eller så kan du utnyttja din rätt till Rot avdraget, som du kan läsa mer om på Skatteverkets hemsida. Det viktigaste är att hitta en bra och seriös firma som gör jobbet bra och på ett riktigt sätt. Du kommer även att få garanti på jobbet och materialet när du köper tjänsten, vilket också är bra. Hitta en hantverkare på internet som monterar trappräcke proffsigt är också enkelt, genom olika sajter som endast listar välrenommerade firmor med got rykte. På denna sajt registrerar du dig och presenterar vilket jobb du vill ha gjort, och de firmorna som är intresserade kommer att kontakta dig först via e-post. Du kommer också att kunna se andra människors recensioner av detta företag, vilket är bra och tryggt. Ta gärna in flera anbud från flera firmor så att du har många att jämföra, och på detta sätt så kommer du ha ett riktmärke om vad det kommer att kosta dig, samt även se vad de olika ger dig för lösningar till ditt nya trappräcke.