Trapprenovering ek

Att göra sitt hem till något vackert är viktigt för många av oss, men vi kan så klart inte göra allt på en gång. Istället för att byta ut saker så kan det även löna sig med att renovera istället för att det kostar betydligt mindre pengar och resultatet många gånger blir precis som nytt. Du kanske har slipat din parkett och därefter lackat den och den ser ut precis som ny, och du kanske har en trappa till övervåningen som är gjord av ek som också behöver piffas upp lite. Så hur gör man en trapprenovering ek?

Det finns olika sätt att göra en trapprenovering i ek på, och det är beroende på vilken typ av trappa du har idag. Det kan vara en trappa i ek som börjar se gammal ut, och då kan du slipa ner eken och därefter lacka den och de kommer at bli som ny igen, men det kräver ibland mycket hårt arbete för att resultatet skall bli bra. För dig som har ett annat träslag och vill ha ek så kan man köpa färdig ek skivor som man limmar och skruvar fast på den befintliga trappen, genom att dölja den gamla trappen. Det finns även lösningar från företaget som specialiserar sig på just trapprenovering och ett exempel är Stepkit.

Trapprenovering ek kan göras på många olika sätt, men det är beroende på hur dun trapp ser ut idag och vilket material som används. Börja med att se vilka möjligheter som du har och titta även över hur mycket arbete det är för just din trapp innan du bestämmer dig för om du skall göra trapprenovering ek själv eller leja ut jobbet till en firma. En fördel idag är att du troligen har rätt till att utnyttja Rot avdraget, vilket du kan läsa mer om på Skatteverkets hemsida.

När du skall börja ta in anbud från olika firmor så gör så här. Det finns sajter på internet som endast har godkända och välrenommerade hantverkare, och det är gratis att registrera sig. Du skapar helt enkelt ett konto och postar jobbet som du vill få utfört, efter så kommer de firmorna som är intresserade att kontakta dig via e-post. På detta sätt så kommer du att spara tid och kunna få in priser från många olika och även på ett säkert sätt.

En trapprenovering ek är populär för att det är ett tåligt träslag samt att det är lite mörkare vilket gör också att det ger ett lyxigt intryck. Som du förstår så kan du göra renoveringen i din trapp på olika sätt, och så klart så är det bästa om du kan göra det själv, men klarar man inte det eller inte har tid så skall du chansen att utnyttja Rot avdraget, och du kommer att få en helt nyrenoverad trappa i härlig ek.